Д-р Ненков каза къде в тялото живее вирусът

Разказа как е минала битката му с опасната зараза

Д-р Ненков каза къде в тялото живее вирусът | StandartNews.com

Анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков разказа за битката си с коронавируса.

"Аз имах късмет, защото се оказа, че вирусът е живял в носа и гърлото ми, но не развих симптоми. Не съм съвсем млад, с наднормени килограми и хипертония съм, така че имам "закачки", но не развих симптоми. Имах обаче два дни, в които очаквах какво ще стане. Много интересно изживяване е и карантината, в която не можеш да излизаш", сподели Нинков пред БНТ. По думите му елементарни мерки като дисциплина, спазване на разстояние, стриктно носене на маска, ще предпази нашите близки дори от леките вирусни инфекции, които очакваме в този сезон.

Най-тежкото, което видях покрай мен свързано с коронавируса, е как той събори един млад, здрав колега. Слава Богу, сега момчето е супер и си работи, каза още Мирослав Ненков. До този момент напълно се изпълни задачата да не се претовари здравната система, само че тя заработи на едни по-високи обороти, каза още медикът.

"В цялата тази пандемия има и много политика, за съжаление. Аз не вярвам, че в Русия има ваксина, това е мое лично мнение. Китай и те имали ваксина... Ваксина не се прави ей така, етапът е много ранен", категоричен е д-р Ненков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай