Бонус 1000 лв. за личните лекари

Около 5000 общопрактикуващи лекари ще получат по 1000 лв.

Бонус 1000 лв. за личните лекари | StandartNews.com

Общопрактикуващите лекари  на първа линия в борбата с Covid-19 ще получат допълнителните 1000 лева във вторник, 15 декември. Това съобщи на извънреден брифинг зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса единодушно е решил, че средствата ще бъдат заплатени не само на общопрактикуващите лекари, но и на медицинските и диагностичните центрове, които са сключили договор с касата за работа с Сovid пациенти,  каза още заместник-министър Жени Начева.

Създадена е организация от Районните каси, а средствата ще бъдат наредени на 14 декември:

„1000-та лева ще бъдат за ноември и за декември месец в пълен размер на всички общопрактикуващи лекари - приблизително 5000 души общопрактикуващи лекари и наети при тях лица, както и на всички медицински и диагностични центрове - на този етап близо 40, които са сключили договор за работа и лечение на коронавирус пациенти. Ще бъдат наредени по сметките на изпълнителите в понеделник - за двата месеца, подчертавам и ще си получат средствата реално във вторник“, обясни Начева.

Тя каза за Българското национално радио, че е осигурена устойчивост на тези плащания и през следващата година - до края на извънредната ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай