Ангелов бесен на болниците, иска оставка

Той призова Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница

Ангелов бесен на болниците, иска оставка | StandartNews.com

Здравният министър Костадин Ангелов публикува гневен пост в социалните мрежи заради отказите на някои болници да приемат пациенти с коронавирус. Той изрази възмущението си по повод отказ на директора на 4-та МБАЛ в София да приеме пациент, болен в тежко състояние, в неговата болница

"Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!", написа Ангелов и сподели, че е изгледал няколко пъти репортаж по националната телевизия за това как минава едно дежурство на Спешна помощ по време на COVID-19.

Ангелов призова и кмета на София Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница, която е общинско лечебно заведение.

"След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кмета Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя - отговорен е мениджърът на лечебното заведение. За отказващите да открият легла - вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", завърши министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай