600 000 лв. дарения за Александровска болница

Доброволците, които се отзоваха на призива ни, са около 200, каза директорът д-р Ангелов

600 000 лв. дарения за Александровска болница | StandartNews.com

Над 600 000 лева са вече даренията за Александровска болница. Те са за медицинска техника и материали. Това съобщи директорът д-р Костадин Ангелов в интервю за БНТ по повод пандемията от коронавирус. Постоянно получаваме имейли и съобщения, за да дадем сметка за превеждане на суми. Това е много голямо доверие и всяка една помощ е от полза и ни предоставя възможност да помогнем на много хора, коментира Ангелов.

Доброволците, които се отзоваха на призива ни, са около 200. Най -много от тях са студенти по медицина и те ще бъдат потърсени, ако се увеличат случаите на коронавирус у нас, каза директорът на Александровска. И допълни: „Искам да благодаря на всички лекари, сестри и санитари в болницата ни. Нито един от тях не каза: не, няма да помогна”. Д-р Ангелов бе категоричен, че лекарите му няма да нарушат медицината и преценката ще е тяхна и никои няма да се лекува приоритетно. "Ако някой си мисли обратното - то договорът за дарение ще бъде скъсан. Нашите представи не съвпадат с представите на дарителя, които си мисли, че някой ще се лекува с предимство. Лекарите са тези, които ще преценят кой има нужда от апаратно дишане", уточни още шефът на Александровска болница.

Пациентите с коронавирус в болницата са трима. "Те са в добро състояние. Лекарите, които се грижат за тях са под карантина, както трябва да бъде. Те дни останаха при тях и искам да им благодаря. Не са казали една дума и са готови да дадат необходимото, а това е изключително важно", уточни още д-р Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай