Златко Баретата и още 9 обвинени за отвличане и принуда

Златко Баретата и още 9 обвинени за отвличане и принуда | StandartNews.com

София. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десетима участници в организирана престъпна група, създадена с цел отвличания, принуда, унищожаване и повреждане на имущество, съобщиха от обвинението. Участниците в групата са задържани при специализирана операция на Главна дирекция „Национална полиция" под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Димитър Владимиров, Калоян Иванов, Евгени Евгениев, Златомир Иванов, Николай Ненов, Борис Тодоров, Цветан Цветанов, Генади Величков, Веселин Михайлов и Венислав Величков – за престъпления по чл. 321, ал. 3, пр.2, т. 2, вр. с ал. 1 и ал. 2 от НК.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2012 г. в област Монтана. Чрез заплахи, отвличания и унищожаване на имущество със значителна стойност, в т. ч. палежи и чупене на автомобили, участниците са принуждавали работещи в сферата на селското стопанство да продават имоти, да подписват договори за охрана.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на десетимата участници в престъпната структура е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За част от тях ще бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай