Заплашваните магистрати: Един обвиняем влезе в ареста

Обвинението срещу Дилиян Георгиев е за притежание на наркотици и други престъпления

Заплашваните магистрати: Един обвиняем влезе в ареста | StandartNews.com

Софийският апелативен съд остави в ареста един от групата, в която е открит списъкът със заплашвани магистрати, съобщи БТА.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи.

Обвинението срещу Дилиян Георгиев е за притежание на наркотици и други престъпления. При обиските в дома му са били открити 121 грама бяло вещество и две флашки. На другия обвиняем е била наложена мярка „подписка“, но въпреки това той е напуснал страната.

При претърсване на имоти на двама обвиняеми, са били открити наркотици и въпросният списък, който е озаглавен “Вредители за уволнение”. В него фигурират имената на съдии, прокурори и магистрати.

"Съвестта ми е чиста. Имам три деца. Това е фарс, цирк и набедяване. Имам и внук. Никога не съм си помислял да продавам наркотици. След децата си, обичам държавата си, а обвиненията, че работя срещу републиката са скалъпени", обяви Дилиян Георгиев пред съда.

Единият от защитниците на мъжа - Христо Ботев, заяви че е спорен начинът, по който е станало претърсването. Става дума за порочна практика за поемни лица да  бъдат ползвани курсанти от МВР. Според съда няма законова пречка това да се случи.

Ботев цитира показания на бивша приятелка на Георгиев, която казала, че той някога е употребявал наркотици. Това според защитата не означава, че намерените наркотици в дома му са негови. Освен това пликът, който е иззет, е бил под масата в хола, а не в сейф в жилището. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай