Владимир Йорданов пое временно СГС

Владимир Йорданов пое временно СГС | StandartNews.com

Съдия Владимир Йорданов пое временно управлението на Софийския градски съд. Магистратът от ВКС бе представен лично от съдия номер 1 Лозан Панов. Той бе категоричен, че Йорданов няма да участва в процедурата за избор на нов председател на най-големия окръжен съд в страната. Панов изрази надежда, че Висшият съдебен съвет по-бързо ще организира процедура за избор.

"За мен съдия Йорданов е почтен, коректен - човек, който съм сигурен, че ще се справи с това, което предстои да се установи в СГС", заяви Панов и поздрави колегата си за куража. Според председателя на ВКС в градския съд трябва да се постигне нормализиране на обстановката и свеждане до минимум на командироването на съдии - практика, която той не одобрява. Съдия номер 1 бе категоричен, че за състоянието на СГС отговорност носят освен Владимира Янева, но и всичките й заместници.

"Не в еднаква степен, разбира се, но всички. Ето защо много трудно ще бъде на изпълняващия длъжността да заложи именно на тези хора", посочи Панов. Самият Владимир Йорданов поиска време, за да се запознае със ситуацията в съда. Той обясни, че има добре представа за състоянието му, тъй като близо 10 години е бил граждански съдия, а едва от около година и половина е във ВКС. Все пак Йорданов поиска време, за да може да каже повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай