Петък,

Вкараха Георги Семерджиев в съда, той се прави на побъркан

От: Стандарт Нюз, сн. БТА -
3677
Вкараха Георги Семерджиев в съда, той се прави на побъркан
A
A
A

Градският съд в София решава дали да остави в ареста Георги Семерджиев, който преди няколко дни уби две момичета, предизвиквайки тежка катастрофа в столицата. Той бе докаран в съдебната зала при засилено полицейско присъствие.

Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен и сигурно са ми взели личната карта, заяви пред съда обвиняемият за тежката катастрофа с две жертви.

Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в Четвърто районно, каза още Семерджиев. Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха, заяви той.

Освен без книжка, оказа се, че Семерджиев е и без лична карта. По делото за самоличността на обвиняемия е приложена справка от БДС, предаде БНТ.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че му е повдигнато ново обвинение. "Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай - настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин при предишен случай на 10 юни", заяви на брифинг Христо Кръстев, заместник на Софийската градска прокуратура.

По думите му, това престъпление предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com