Уволнения и наказания заради избягалите затворници

Уволнения и наказания заради избягалите затворници | StandartNews.com

С порицание ще бъде наказан директорът на Софийския градски затвор и неговият заместник

София. Двама постови служители от главна дирекция „Изтърпяване на наказанията" ще бъдат уволнени, заради бягството на двамата затворници от Софийския градски затвор и един от затворническото общежитие в Бургас, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Срещу други 11 са образувани дисциплинарни производства, а с порицание ще бъде наказан директорът на Софийския градски затвор и негов заместник.

Зам.-министър на правосъдието Илия Ангелов уточни, че по времето на бягството на двамата затворници от Софийския затвор, в 17:00 часа през контролно-пропускателния пункт, в двора, на затвора влиза лек автомобил "Опел Астра", който е със синя лампа, на който не му е била извършена проверка.

„Не е извършена проверка нито на лична карта, нито на документите на служителите, нито на техния брой и е паркирал на място, където не е имало камери. В 17:35 часа същия автомобил напуска затвора. Служител на пропускателния пункт е успял да запише номера на автомобила и след извършените проверки по време на хода на разследването е установено, че „Опел Астра" с такъв номер няма", каза още зам.-министър Илия Ангелов.

Той допълни, че ще се проверяват документите на всяка една кола, която влиза в затвора. Ще бъдат предприети и други мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай