Трима с условни присъди за грабеж на украинец

Трима с условни присъди за грабеж на украинец | StandartNews.com

Двама банскалии отърваха решетките за извършен от тях грабеж на украински турист в курортния град. 21-г. М.К. и 19-годишните Д.Ш. и И.Б. се признаха за виновни и постигнаха споразумения с прокуратурата, които бяха одобрени от Районен съд – Разлог.

Украинецът бил нападнат в гръб след рейд по заведенията в курорта Банско. Атакуван е от тримата младежи към 05,00 часа сутринта на 15 март тази година срещу хотела, в който бил отседнал. Нападателите му нанесли множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и крайниците на 25-годишния украинец с инициали Д.Е. Обирджиите отмъкнали от жертвата си 350 евро, 22 украински гривни и 20 лева, всичко на обща стойност 706,43 лева.

Тримата апаши са заловени от полицията и са изправени пред съда. На всички са им наложени наказания лишаване от свобода за срок от 5 месеца. Изпълненията на присъдите обаче са отложени за срок от 3 години. Мярката за неотклонение „подписка" спрямо осъдените е отменена. Те трябва да заплатят солидарно разноски по делото за експертиза в размер на 210,00 лева и 5 лева за издаване на на изпълнителен лист по сметката на разложкия съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай