Петък,

Стопират даването на българско гражданство

От: Рачо Рачев -
477
Стопират даването на българско гражданство
A
A
A

Правосъдният министър Данаил Кирилов е преустановил временно всички процедури по приемането и регистрирането на документи, както и провеждането на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство. Информацията за това е поместена на сайта на министерството.

Заповедта е подписана на 16 март, а мярката ще действа до 13 април, когато изтича първоначалният обявен срок на извънредното положение, въведено в цялата страна заради разпространението на коронавируса. До тогава в гишетата в приемните помещения на дирекция „Българско гражданство“ документи няма да се приемат.

Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и провеждане на интервю през периода 17.03.2020г. - 13.04.2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подават документи за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство чрез дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина.

Преустановява се и издаването на удостоверения в изпълнение на указ на Вицепрезидента на Република България за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство.

Приемането и регистрирането на допълнителни документи към вече образувани преписки и приемането и регистрирането на други писмени документи продължава да се извършва на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един гражданин в приемните помещения.

Преустановяват се заседанията на Съвета по гражданството при Министерството на правосъдието до края на обявеното извънредно положение.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com