Стефан Марчев стана шеф на софийските адвокати

Той е получил в своя подкрепа 1246 гласа, а опонентът му Александър Машев – 923 гласа

Стефан Марчев стана шеф на софийските адвокати | StandartNews.com

Адвокат Стефан Марчев е избран на балотажа в неделя за председател на Софийска адвокатска колегия (САК), пише „Правен свят“.

Той е получил в своя подкрепа 1246 гласа, а опонентът му Александър Машев – 923 гласа. Машев обаче остава член на Софийския адвокатски съвет (САС), какъвто бе и досега.

След повторен вот напълно е бил попълнен и съставът на Съвета, както и председателят и членовете на Дисциплинарния съд към колегията.

След провелия се в неделя балотаж, с 1136 гласа Трендафил Трендафилов поема ръководството на Дисциплинарния съд. Опонентът му Пламен Ангелов е получил 901 гласа „за“. За членове на самия съд пък са избрани Владимир Петков, Даниела Хаджова и Делина Павлова.

Столичната адвокатура не можа да избере и свои представители за Контролния съвет от първия път. След балотажа в неделя обаче, в него официално влизат Бойко Войнов, Бойко Матеев, Вася Илиева, Любомир Владикин, Румен Котов, Румяна Стоева-Сидерова, София Разбойникова.

Новият председател на САК Стефан Марчев е с общ адвокатски стаж 18 години и 8 месеца. Професионалният му опит започва като студент през 1995 г. със стаж в адвокатско съдружие "Братоев, Конов, Спасов и Мичев", като в продължение на 3 години работи и в списание "Търговско право", а в периода 1997 г. до 1999 г. е управител на дружеството "Търговско право" ООД, което го издава. Адвокат в Софийска адвокатска колегия от 2001 г., съдружник в адвокатско съдружие "Гигова и партньори" от края на 2001 г. до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай