Събота,

Спецакция и в Комисията по хазарта /ОБНОВЕНА/

От: СТАНДАРТ -
206
Спецакция и в Комисията по хазарта /ОБНОВЕНА/
A
A
A

Спецакция тече и в Комисията по хазарта. "В момента се провеждат действия по претърсване в дома и офисите на Васил Божков", потвърди пред БЛИЦ Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев. "Действия по претърсване и изземване на документи се провежда и в Държавната комисия по хазарта. Операцията е продължение от действията на МВР и Специализираната прокуратура от миналата седмица", посочи още прокурор Милева.

По неофициална информация има задържани.

ВИЖ ОЩЕ: Прокурори и МВР в офисите на Божков

От рано тази сутрин се провежда и спецоперация в офисите на бизнесмена Васил Божков. Специализираната прокуратура и МВР влязоха във фирми на бизнесмена. Засилено полицейско присъствие има пред сградата на неговия "Нове холдинг", която се намира на улица "Московска" № 43 в София. Прокурори и следователи влязоха в офиса на "Националната лотария" на улица "Фритьоф Нансен". Служителите там не работят, сградата е пълна с полиция.

Освен това се претърсва и бивша резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Към момента няма информация каква е причината за претърсванията на полицията и прокуратурата. От МВР не потвърждават, но и не отричат информацията за полицейската акция.

Акцията се провежда в деня, в който поправките в Закона за хазарта, предвиждащи изключителен държавен монопол върху лотарийните игри, влизат на първо четене в парламента. Депутатите ще гледат проекта на Валери Симеонов веднага след като гласуват вота на недоверие срещу кабинета „Борисов” 3.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com