Софиянски заплете възела около Божков и Пригожин

Темата е чувствителна за семейството ми, каза бившият кмет по повод на именития си сват

Софиянски заплете възела около Божков и Пригожин | StandartNews.com

Стефан Софиянски отново проговори за именития си сват Васил Божков и съвсем заплете възела около него и Пригожин.

ВИЖ ОЩЕ: Божков посегнал на неподкупна красавица. Коя е Мария Филипова?

Не знаех за идването на Васил Божков в конкретния ден. По принцип децата ми казаха за намерението му да се върне, каза Стефан Софиянски в ефира на bTV.

Той призна, че не е в София отдавна и в петък се е чул със семейството си.

"Тази тема е чувствителна в семейството ни и не се коментира много", призна Софиянски.

Той коментира и информацията, че Божков е комуникирал с Пригожин.

"Вие не сте чували за такива връзки, аз къде да чуя повече от вас", каза Софиянски.

"Това е един стил на прокуратурата, с който трябва да се раздели. А не без Гешев по гешевски. Безцелното трупане на обвинения, колкото да ги има, посочва едно безсилие", заяви още той. Част от делата за хазарт Божков ги спечели", каза още бившият служебен премиер.

"Аз смятам, че Божков не е виновен и аргументите ми са това, че изведнъж се натрупаха 19 дела, а къде е била прокуратурата преди това", попита риторично той.

Припомняме, че по време на заседанието от Софийската градска прокуратура представи доказателства, че Васил Божков е контактувал активно по имейл с Евгений Пригожин и множество руски граждани. Това е ставало по време на конфликта в Украйна и преди това, по време на анексирането на Крим.  Посредник в контактите му с Евгений Пригожин, Игор Сечкин и Алексей Гарбер от "Роснефт" бил съдружникът на Васил Божков – Георги Попов.

От материалите на прокуратурата стана ясно още, че Божков е притежавал 51% от фирма за рулетки в Крим, развивал е и бизнес с Пригожин.  Бизнесменът и поддържал активна връзка по имейл с ръководителя на частната армия "Вагнер" до смъртта му преди няколко дни. Комуникацията между двамата започнала преди три години и половина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай