Божков посегнал на неподкупна красавица. Коя е Мария Филипова?

Опитал се да изнасили бивша председателка на Държавната комисия по хазарта

Божков посегнал на неподкупна красавица. Коя е Мария Филипова? | StandartNews.com

Нов скандал гърми около обвиняемия бизнесмен Васил Божков, когото съдът остави постоянно в ареста. Срещу има 19 повдигнати обвинения – от хазартни злоупотреби до подбудителство на три убийства.

ВИЖ ОЩЕ: Имал ли е Божков бизнес с Пригожин? Ето как отговори

Съдът цитира и показания на бивша председателка на Държавната комисия по хазарта – Мария Филипова, която твърди, че след като отказала на Божков да изпълнява негови поръчки, той направил опит да я изнасили, съобщава БНТ.

В момента Мария Филиповa е заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“на Комисията за финансов надзор.

На сайта на КФН е публикувана и част от нейната биография:

Мария Филипова е магистър от Университет за национално и световно стопанство в София, специалност “Право“ с множество следдипломни квалификации и специализации в областта на банковото дело и финансите.

Мария Филипова е с над 10 годишен опит в правната сфера, предпоставка да притежава широки познания и опит в анализирането, проучването и предприемането на дейности относно новоприети регулации, оптимизиране на съществуващите закони и подобряване на административните процедури.

Професионалната си експертиза развива в различни организации като Държавна комисия по хазарта, Агенция по вписванията, Агенция за приватизация и следправатизационен контрол и др. Работила е и в Министерство на правосъдието, където е била част от екипа, който изготвя и подготвя внасянето в Министерски съвет на проект за нов Наказателен кодекс. В дирекция „Правна“ на Министерство на финансите участва в изготвяне на становища по правни въпроси в областта на публичните финанси, изготвяне на проекти на актове, свързани със съставянето, изпълнението и отчитането на държавния бюджет.

В годината преди да поеме позицията на заместник-председател на КФН, управление „Надзор на инвестиционната дейност“, г-жа Филипова е председател на Държавна комисия по хазарта, осъществяваща държавния надзор върху хазарта. По време на председателството си в Комисията по хазарта, Мария Филипова осъществява контрол върху цялостната дейност, ръководи, координира и контролира изпълнението на функциите на администрацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай