Следовател посочи кое е спасило Иван Гешев от бомбата

Вероятно това е отдавна подготвян атентат, с внимателно подбрано място

Следовател посочи кое е спасило Иван Гешев от бомбата | StandartNews.com

Главният прокурор е имал огромен късмет, че се е придвижвал с брониран автомобил, разкри в интервю за бТВ Ясен Тодоров - заместник-директор на Националната следствена служба.

Той коментира взрива, който избухна в понеделник до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се е движел по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци.

Вероятно това е отдавна подготвян атентат, внимателно подготвен с внимателно подбрано място, посочи Тодоров и добави, че експертизите, които ще бъдат назначени, трябва да дадат отговор на много технически въпроси.

Вчера е направен повторен оглед на местопроизшествието, за да не се изпуснат някои улики, след като разследващият екип е преценил, че всичко възможно вече е събрано, пътят е отворен, каза Ясен Тодоров. Той отбеляза, че предстои експертен анализ на събраните доказателства, които да дадат отговор на много въпроси - вида на взривното устройство, силата на взрива, насочеността, евентуалните поражения, които е могло да нанесе.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Топ прокурор разкри каква заплаха е атентатът срещу Гешев

В разследването участва външен експерт, който неофициално да ни даде експертна помощ и насоки за хода на разследването, каза заместник-директорът на Националната следствена служба. „Имаме уверението от израелските ни партньорски служби, че при необходимост могат и по-сериозно да се ангажират. Тези специалисти по антитероризъм от Израел са готови да обучават български следователи и прокурори, полицаи и жандармеристи“, обясни Ясен Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай