Топ прокурор разкри каква заплаха е атентатът срещу Гешев

Посланието е към цялото общество, смята Евгени Иванов

Топ прокурор разкри каква заплаха е атентатът срещу Гешев | StandartNews.com

Посланието на опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев е към цялото общество, заяви пред БНТ членът на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет Евгени Иванов.

"Никой не е защитен. Посланието е насочено конкретно към разследващите прокурори и следователи. Защото щом някой може да си помисли да посегне на живота на главния прокурор, какво да говорим за всички останали. Не се страхуваме, но се чувстваме застрашени. Държавността започва да изчезва", каза Иванов.

Поясни, че съдебната система се очиства. "Водят се дела срещу корумпирани колеги, включително върху такива, които шофират след като са употребили алкохол", каза още прокурорът.

"Протестирахме срещу злите сили, срещу тези, които се опитват да повредят и притежават системата. Тези, срещу които съдебната система води разследвания и повдига обвинения - престъпният свят и политиците, защото всеки, който управлява държавата, иска да си има удобна съдебна система", обясни Евгени Иванов по повод вчерашната демонстрация на негови колеги пред съдебните палати из цялата страна.

Той подчерта, че този атентат е професионално и сложно организирано действие.

"Мотивът е да бъде премахнат този, който държи да се разследва. Не може да поставяш под опасност и семейството на някой, който не харесваш. Убеден съм, че държавата в частност прокуратурата и следствието ще направят всичко по силите си да бъде разкрит извършителят и да бъде потърсена отговорност, ангажира се целият ресурс на държавата", допълни Евгени Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай