Сряда,

Шефката на радневската болница остава в ареста

От: Стандарт -
327
Шефката на радневската болница остава в ареста
A
A
A

Д-р Мая Узунова, управител на общинската болница в Раднево, както и двама други служители бяха оставени за постоянно в ареста. Друга служителка е с наложена мярка "домашен арест". Те са обвинени в длъжностно присвояване, информират от Окръжен съд - Стара Загора.

Окръжна прокуратура - Стара Загора и ДАНС тази седмица започнаха предварителна проверка за злоупотреби в радневската болница "Д-р Д. Чакмаков", след като стана ясно, че няколко души от техническия персонал, между които главен счетоводител и личен състав, са си разпределяли огромни трудови възнаграждения, докато лекари и медицински сестри не са били осигурявани и не са получили заплати за последните три месеца. За една година болницата е натрупала дълг за над 1 млн.лв.

Съдът счита, че от данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, в които са обвинени. Става дума за тежки умишлени престъпления, които са с висока степен на обществена опасност и с широк обществен отзвук. Обвиняемите са неосъждани, но съдът прецени, че има опасност същите да извършат други престъпления. По отношение на обвиняемата М. А. е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, тъй като спрямо нея е повдигнато едно обвинение.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички