Шефката на митниците с първи думи за Паскал и акцията на ДАНС

Аз съм първата им жертва - на новото КОНПИ, но няма да се предам, каза Петя Банкова

Шефката на митниците с първи думи за Паскал и акцията на ДАНС | StandartNews.com

Шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова с първи думи след акцията, която разтърси страната.

Банкова коментира, че не познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и откакто е на поста се бори с контрабандата.

ВИЖ ОЩЕ: Разкриха.Втори голям началник е притиснат от ДАНС/ОБНОВЕНА/

Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на Банкова и заместникът й - Людмил Маринов бяха извършени днес. Все още не е потвърдена информацията за това дали двамата са задържани. Според адвоката на Банкова не е извършван арест.

В ранния следобед Банкова беше отведена на разпит в КПКОПНИ.

ВИЖ ОЩЕ: Асен Василев разкри за акцията в Агенция "Митници". Какво се случва

На излизане от Агенция "Митници" тя коментира, че не познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал.

"(Паскал - бел.ред.), който аз всячески го разбивам - махнала съм всички служители и това е факт и няма да позволя да върви контрабанда. Ако това е проблемът на държавата - да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава", коментира Банкова.

От думите ѝ стана ясно още, че докато е била на работа в ДАНС, тя е била в лоши отношения с председателя на агенцията за национална сигурност Пламен Тончев и затова е напуснала.

"Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС", заяви Банкова.

Петя Банкова беше назначена начело на митниците през март от министъра на финансите в оставка Асен Василев. Дали вижда случващото се като политическа история, Банкова коментира така:

"Твърде вероятно е, но тук е моментът да кажа, че не знам защо нещата опират само до господин Асен Василев. Може би на всички прави впечатление, че дори международната общност се възмущава от случващото се.

Както знаете, в момента на Капитан Андреево има служители на САЩ и това е изцяло по моя инициатива и по тяхна партньорска инициатива, защото това е единственият начин.
Ето - аз съм първата им жертва - на новото КОНПИ, но няма да се предам".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай