Понеделник,

Съдът с шокиращо решение за прокурорския син от Перник

От: Редакция -
1629
Съдът с шокиращо решение за прокурорския син от Перник
A
A
A

Софийският районен съд отказа да върне в ареста Васил Михайлов. Младежът е обвинен за няколко престъпления в Перник. До искането на прокуратурата се стигна след като бяха изнесени данни, че Михайлов е нарушил домашния си арест и това се установява от движението на гривната му за проследяване. 

В съдебна зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана ясно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата. Именно заради това районният съд отказа да върне Михайлов в ареста. В мотивите си съдът записа, че няма категорични доказателства младежът да е напускал дома си.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че Михайлов е напуснал дома си, докато е бил под домашен арест и е посетил питейно заведение, въпреки, че е бил с проследяваща гривна. В съдебната зала стана ясно, че това е случай в деня, в който младежът е пуснат от ареста и все още не му е била поставено контролното устройство. Михайлов каза, че в деня на ареста му е оставил ключовете за дома си в съседно заведение, а веднага щом е излязъл от ареста е отишъл да си ги прибере.

Отново пред съда роднина на Михайлов обясни, че е бил с него в първата вечер след излизането му от ареста - 27 октомври. Двамата стояли до късно в дома на младежа. Едва на следващия ден Михайлов е бил посетен, за да му бъде поставено контролното устройство. Чичото на Михайлов заяви още, че когато младежът се намирал на терасата на дома си, гривната отчитала отклонение.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

Решението на съда от тази вечер не е окончателно. Прокуратурата може да протестира.

Източник: БТА


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com