Четвъртък,

Съдът реши за Семерджиев. Той отказал да дойде в залата

От: Стандарт -
1350
Съдът реши за Семерджиев. Той отказал да дойде в залата
A
A
A

Съдът остави в ареста 35-годишния Георги Семерджиев, обвиняем за катастрофата с две жертви на бул. "Черни връх", като отхвърли молбата на адвоката му мярката за неотклонение да бъде изменена в "домашен арест", предаде БНТ.

Бившият футболист не дойде в съдебната зала. Вчера в молба до съда е посочил, че има "влошено здраве". Адвокатът му обаче заяви, че неговият клиент му казал, че не желае да присъства на заседанието.

Съдебният състав прие, че има достатъчно и при това убедителни доказателства, че Семерджиев е автор на петте престъпления, за които е обвинен. Той е с висока степен на обществена опасност и ако е на свобода, може да се укрие, както и да извърши други престъпления.

На 5 юли късно вечерта 35-годишният мъж е бил дрогиран зад волана, управлявал е мощния си джип "Ауди" със скорост повече от три пъти над разрешената, автомобилът му е бил с чужди регистрационни номера и е предизвикал катастрофа на бул. "Черни връх", при която са загинали две млади жени, заключи съдът.

В автомобила му са открити стоп палка, нож и маска.

Преди дни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров коментира, че разследването е на финална права и се очаква да приключи до две седмици. По него са разпитани десетки служители на МВР, но доказването на "полицейски чадър" над Семерджиев ще е трудно.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com