Сарафов се развихри! Извади тайна вила на Гешев

Стигнахме точката на нетърпимост, каза директорът на НСлС

Сарафов се развихри! Извади тайна вила на Гешев | StandartNews.com

Борислав Сарафов с първи думи след брифинга на Иван Гешев. Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължение, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата. Това заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов. 

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов хвърли бомба! Иска охрана

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма "Тютюн”". Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, посочи Сарафов.

И допълни: „Очевидно е, предвид състоянието му, че Гешев няма да подаде оставка. Затова призовавам спешно ВСС да гласува отстраняването му. Недопустимо е прокуратурата да се използва за личен PR на Гешев”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай