Съдят възпитател, прибрал 100 бона от момче

Съдят възпитател, прибрал 100 бона от момче | StandartNews.com

Районната прокуратура в Кубрат повдигна обвинение за измама в особено големи размери на възпитателя в училището интернат в град Завет Ергин Хасан. 42-годишният мъж е обвинен за извършено престъпление, представляващо особено тежък случай, и му е наложена парична гаранция от 7000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

През септември 2015 г. възпитаникът на интерната Иван спечелил с лотариен билет 100 000 лева или 1 кг злато. За късмета си 14-годишното момче споделило с възпитателя си. Ергин му взел билета, като обещал да го пази. По-късно обаче възпитателят представил лотарийния билет и парите от печалбата били преведени по личната му банкова сметка. Ако вината му бъде доказана в съда, Ергин може да получи присъда от 3 до 10 години затвор.

След инцидента в Завет наричат Иван Бедняка милионер по едноименния филм, в който бедно индийско момче получава голямата печалба в "Стани богат". Ученикът твърди, че билетът е негов, че той го е изтеглил. Учителят твърди, че билетът е негов, той е дал пари за него. Момчето разказало, че е видяло по телевизията как учителят му взема чека с парите. След случилото се то избягало от интерната и било обявено за общодържавно издирване.

"Момченцето лично дойде и си изтегли билета и го изтърка. Беше много учудено, не знаеше какво се случва, понеже пишеше 1 килограм злато и ние му честитихме и му казахме, че това е равностойно на 100 хиляди лева", разказа Вилдан Фейзула - собственик на хранителния магазин, от който е купен лотарийният билет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай