Съдът отказа разпит на политици за тефтерчето на Златанов

Съдът отказа разпит на политици за тефтерчето на Златанов | StandartNews.com

Магистратите поръчаха графологична експертиза на записките на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси

София. Съдът отказа да привика на разпит политици по делото срещу бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Защитата му поиска да бъдат призовани президента Росен Плевнелиев (той ще трябва да даде писмени показавия заедно със съветничката му Димана Ранкова), както и на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Искра Фидосова. Инициали, съвпадащи с имената на последните фигурираха в скандалното тефтерче на Златанов. Съдът разпореди да му бъде направена графологична експертиза.

В четвъртък срещу бившия шеф на КПУКИ тръгна делото в Софийския апелативен съд, след като той беше осъден на първа инстанция от Софийския градски съд на три години и шест месеца затвор. Освен това според решението той няма право да заема ръководна длъжност за срок пет години и трябва да плати разноските по делото.

Следващото заседание на САС е на 16 октомври.

Златанов коментира, че това, което се тиражира в публичното пространство, са спекулации и че няма никакъв натиск, че тези тефтерчета, които толкова се коментират, са единствено и само негови записки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай