Съдът оправда бившия кмет на Царево

Съдът оправда бившия кмет на Царево | StandartNews.com

Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов бе оправдан по обвинението за длъжностно престъпление и превишаване на правата си, когато е бил начело на общината. Окръжните магистрати в Бургас отсъдиха, че той е невинен.

Съдът постанови, че обвинението в длъжностно престъпление на Арнаудов не е доказано от субективна страна. Прокуратурата настояваше, че с действията си бившият кмет е ощетил общинската хазна с над 130 хиляди лева като продал частен общински имот от 424 квадрата в идеални части за сумата от 31 800 лева. Заради това държавното обвинение поиска бившият градоначалник да бъде осъден на 4 години лишаване от свобода ефективно. Съдът обаче прецени, че Арнаудов е невинен и освен това отхвърли и гражданския иск той да плати 130 хиляди лева на община Царево. Веднага след като излезе оправдателната присъда, от окръжната прокуратура обявиха, че ще протестират пред апелативната инстанция.
Преди две години срещу Арнаудов бе повдигнато обвинение, според което през 2005 година той е нарушил служебните задължения и с цел да набави за частна фирма облага е сключил неизгоден договор за общината.

В обвинителния акт бе посочено, че Арнаудов продал 424/794 кв.метра идеална част на търговска фирма за сумата от 31 800 лева. В съдебната зала бе доказано, че сделката е редовна и е сключена по цени, леко надвишаващи пазарните по това време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай