Съд за възпитателя, откраднал печалба за 100 хил.

Съд за възпитателя, откраднал печалба за 100 хил. | StandartNews.com

Възпитателят от ВУИ „Никола Вапцаров" в Завет, отмъкнал от свой ученик печеливш лотариен билет на стойност 100 хиляди лева ще бъде съден за измама в особено големи размери. Районната прокуратура в Кубрат е повдигнала обвинение срещу педагога и спрямо него е наложена мярка за неотклонение парична гаранция на стойност 7 хил.лв. Това съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

42 годишният Ергин Хасан ще бъде преследван от закона, задето с лъжливо обещание е взел от 14 годишния си възпитатинк Иван С. печеливш талон, купен от момчето от местна бакалия. Учителят, който придружавал настанените във възпитателното училище тинейджъри по време на разходката им, уверил късметлията, че ще съхранява късметлийския му билет. Вместо да се погрижи за интересите на младежа, чиито родители живеят в чужбина, даскалът осребрил печалбата и прибрал в банковата си сметка голямата печалба.

За измамата съобщи през ноември миналата година омбудсманът Мая Манолова, след като Иван се оплакал на директора на училището, а той информирал за това властите.

Ергин Хасан е обвинен по чл.211 от НК. Ако вината му се докаже грози го затвор между 3 и 10 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай