Родители бесни от условна присъда за педофил

Родители бесни от условна присъда за педофил | StandartNews.com

Варна. Треньор по футбол се призна за виновен по дело за педофилия. Въпреки това той получи условна присъда. Родителите на потърпевшите деца са бесни. Те недоумяват как може педофилът да се разминава със затвора, още повече, че си е признал гнусотиите, които е вършил с децата им.

Сагата потресе Варна. Треньорът в Детско-юношеската школа на ПФК "Черно море" Венцислав Маринов отнесе 3 г. условна присъда за педофилия спрямо две деца от клуба. 48-годишният наставник се призна за виновен по всички 4 повдигнати обвинения на прокуратурата. А те са за блудство и опит за полов контакт с 12-годишно момче, за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишно момче. Той посягал на децата през юни и юли миналата година в дома или автомобила си. Родителите на малолетните разбрали за проблема седмици по-късно.

Въпреки тежката квалификация, според която наказанието е от 3 до 12 г. затвор, прокуратурата поиска 9 г. зад решетките за треньора, а Варненският районен съд наложи условната присъда. Маринов е с чисто съдебно минало. Той беше осъден още да заплати обезщетения на пострадалите. На семейството на 12-годишното пострадало момче той ще трябва да плати 15 000 лева, а на другото момче - 20 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай