Решават по тъмно за ареста на Костин

Решават по тъмно за ареста на Костин | StandartNews.com

По тъмно магистратите решават дали Герман Костин ще остане в ареста. 6 часа вчера адвокатът му чете материалите по делото. До редакционното приключване на броя заседанието на Софийския градски съд (СГС) не бе започнало. Съдия Мими Петрова трябваше да реши дали да остави в ареста Костин, който е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев. Детето бе намерено в куфар на 20 март т.г. край Пасарел.

Днес 72-часовата мярка за неотклонение на руснака изтече. Обвинението поиска постоянния му арест. В петък Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Костин за убийството на момченцето, след като ДНК профил доказва, че той е убиец на русначето от Перм.

Никита е бил удушен между 13 ч на 8 февруари и 6,20 ч на 10 февруари. След това е захвърлен в куфар в района на Пасарел, показват експертизите. Тялото на детето беше намерено 40 дни по-късно от любители фотографи.

Освен по биологични следи, Костин е изобличен и чрез камери, които проследили пътя му. Записи на Агенцията "Пътна инфраструктура" са го заснели как се придвижва към мястото на извършване на престъплението, като той е засечен и по мобилния си телефон.

Костин е претърпял пълен провал и на детектора на лъжата. На разпитите пред разследващите той давал объркани отговори и често си противоречал.

Съдия Петрова, която гледа мярката, е един от най-колоритните магистрати в Софийския градски съд. Преди 8 г., заради представен съмнителен болничен лист за отлагане на съдебно заседание, тя лично отиде в дома на подсъдимия, за да се увери в предварително поставената му диагноза "мозъчен оток". Съдия Петрова бе отстранена от ВСС за забавени мотиви. След решение на ВАС отново е на работа в СГС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай