Разкрития за тайната вила на Гешев

Регентската къща е построена през 1941 г.

Разкрития за тайната вила на Гешев | StandartNews.com

Днес директорът на НСлС Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор Иван Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец - "Вила на регентите", в която са снимани сцени от филма "Тютюн".

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов се развихри! Извади тайна вила на Гешев

"Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване", каза Сарафов.

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов хвърли бомба! Иска охрана

Проверка на bTV установяви, че в действителност имотът се стопанисва от главния прокурор. Става дума за основна къща и няколко бунгала, разположени на близо 18 декара площ.

ВИЖ ОЩЕ: Огън от Ясен Тодоров! Голямо разкритие за Гешев

Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа "за" и един "против". Преди това е стопанисвана от ВСС.

ВИЖ ОЩЕ: Георги Марков хвърли бомба за Гешев! Откъде идва

Наблизо други имоти няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол. Проверка в кадастъра установява, че имотът е предназначен за почивен лагер. 

ВИЖ ОЩЕ: Демерджиев нападна Гешев! Каза голямата му грешка

Регентската къща е построена през 1941 г. и в нея е живял бившият министър-председател Богдан Филов. В края на септември 2021 година главният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на правителствената резиденция "Бояна".

ВИЖ ОЩЕ: Гешев на нож. Скъса оставката си

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай