Огън от Ясен Тодоров! Голямо разкритие за Гешев

Свързана е и с атентата срещу главния прокурор

Огън от Ясен Тодоров! Голямо разкритие за Гешев | StandartNews.com

На 1 май беше атентатът срещу Гешев, терористичният акт - опит за убийство, безспорно. Това е взрив, поставен да убива.Това каза заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров след пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев.

"Казах, че на местопроизшествието логистична подкрепа е оказал чуждестранен гражданин. Не съм казал, че е израелски, защото не исках да разкривам самоличността му. Във вторник пред Министерския съвет г-н Сарафов каза, че това е израелски специалист по антитероризъм. А във вторник вечерта, след приключване на повторния оглед, говорителят на НСлС каза, че не знае за никакъв израелски експерт и той не е бил длъжен да знае. Говорителят на следствието няма никаква вина, той се казва Мариян Маринов. Г-н Сарафов се ядоса на това разминаване и тогава каза, че само аз ще правя медийни изяви", каза той.

"В петък и в неделя г-н Сарафов направи изявление пред БТА, особено второто ме втрещи, защото той обвинява мен и главния прокурор, че на практика сме някакви на страната на лошите, а той на бял кон ще дойде и ще оправи прокуратурата, която е затънала в политическата блато", обясни той. 

"Аз веднага си зададох въпроса къде е бил г-н Сарафов през последните 10-12 години", каза той и припомни неговото кариерно развитие. "Ако г-н Сарафов не е бил съгласен с политиката на прокуратурата, е имало начин да заяви това несъгласие като си подаде демонстративно оставката", подчерта той. 

По повод искането за оставка на Гешев от шестима прокурори от адвокатската колегия той посочи: "На мен ми се обадиха много прокурори и казаха: "Ние такова нещо не сме подписвали". Доколкото разбрах, не е подписвано от нито един прокурор. Останах изключително учуден, че има обаждания към всички ръководители на апелативни прокуратури в страната, които да правят това нещо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай