Ральо остава в килия, Делевски с 60 бона гаранция

Ралев заяви пред съда, че страда от сериозно заболяване на кръвта

Ральо остава в килия, Делевски с 60 бона гаранция | StandartNews.com

Закопчаният за рушвет Ральо Ралев, кмет на пловдивския район "Северен", остава постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд. Той обаче пусна срещу 60 000 лв. гаранция бизнесмена Ивален Делевски. Мотивът е, че той е привлечен на по-късен етап като посредник и ролята му е второстепенна. Парите трябва да бъдат внесени до 10 дни.

ВИЖ ОЩЕ:Обискираха мезонета на Ральо

Бившият собственик на кабелната телевизия "Евроком Карлово" Делевски бе задържан като посредник за искания рушвет от 60 000 лева за кмета Ралев.

Той заяви, че парите, намерени в автомобила му са капаро за изграждане на строително хале. И обяви в залата: Това ми е работата. Попитан каква точно му е работата, Делевски каза: Да доставям строителни конструкции. Приемаме поръчки и договори постоянно.

ВИЖ ОЩЕ: Иван Делевски взел подкупа за кмета Ралев

Прокурорът Венцислав Фендинандов съобщи, че ще протестира гаранцията, защото, ако е на свобода, Делевски може да повлияе на свидетели.

В строителните среди в Пловдив се е говорило, че в район "Северен" се искат пари, заяви по време на съдебното заседание свидетелката Марияна Атанасова. Според обвинението на нея изнудваният строителен предприемач Здравко Ангелов й споделил, че кметът му иска подкуп.

Ралев заяви в залата каза, че страда от сериозно заболяване на кръвта.

Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни пред Апелативния спецсъд.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай