Обискираха мезонета на Ральо

Преди това обаче някой е започнал да изнася вещите от жилището

Обискираха мезонета на Ральо | StandartNews.com

Полицаи и служители на комисия „Антимафия” обискираха снощи мезонета на арестувания кмет на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев. Бус на Криминалистичната лаборатория, няколко полицейски автомобила и служебни коли на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество паркираха снощи около 20 часа на бул. "Шести септември" 35-А , където на последния етаж в сградата Royal Hill е разположен мезонет с площ 540 квадрата и терасата със същия размер. Проверката е продължила няколко часа. Преди това обаче някой е започнал да изнася вещите от жилището.  На площадката пред апартамента са били струпани десетина куфара и луксозни пътни чанти.

Апартаментът се води собственост на фирма "Балканика" ЕООД, която е инвеститор на сграда "Royal Hill". Според регистъра там не живее никой. Апартаментът е на последния етаж. Той се състои от две свързани жилища по 125 квадрата, който в последствие е надстроен с още един етаж, превръщайки го в мезонет. Покривното пространство на мезонета и съседната сграда е превърнато в огромна тераса, на която има джакузи, японска градина, кътове за отдих и много зеленина. По неофициална информация кметът Ралев е негласен съдружник в дружеството "Балканика" с 50% дялове, съобщи TrafficNews. Той често бил виждан в офиса на компанията.

Фирма "Балканика" ЕООД е собственост на Минчо Бояджиев. Според търговския регистър собственикът се занимава със строителство, държи най-големия склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово". Участва редовно в търгове за закупуване на общински имоти. В публичния регистър на разпоредителните сделки в община Пловдив през последните години фирмата е закупила 5 общински имота. Най- скъпият от тях е на ул. "Средец" 68 с площ от 770 квадратни метра на цена от 1,15 милиона лева. В момента там се изгражда 9- етажна сграда, която предстои да бъде превърната в клиника. Възложител на проекта е фирма "Балканика", а строител "Софстрой".

Кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

По данни на TrafficNews предприемачът, подал сигнала срещу Ралев е собственик на малка строителна фирма с не повече от два приключени обекта. Проектът, за който той е търсел протекции и съдействие, е бил връщан неколкократно заради нарушения.

В Спецсъда днес е внесено искане за постоянна мярка за Ральо Ралев и Иван Делевски. Очаква се исканията да бъдат разгледани до няколко часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай