Вторник,

Обискираха мезонета на Ральо

От: Стандарт -
953
Обискираха мезонета на Ральо
A
A
A

Полицаи и служители на комисия „Антимафия” обискираха снощи мезонета на арестувания кмет на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев. Бус на Криминалистичната лаборатория, няколко полицейски автомобила и служебни коли на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество паркираха снощи около 20 часа на бул. "Шести септември" 35-А , където на последния етаж в сградата Royal Hill е разположен мезонет с площ 540 квадрата и терасата със същия размер. Проверката е продължила няколко часа. Преди това обаче някой е започнал да изнася вещите от жилището.  На площадката пред апартамента са били струпани десетина куфара и луксозни пътни чанти.

Апартаментът се води собственост на фирма "Балканика" ЕООД, която е инвеститор на сграда "Royal Hill". Според регистъра там не живее никой. Апартаментът е на последния етаж. Той се състои от две свързани жилища по 125 квадрата, който в последствие е надстроен с още един етаж, превръщайки го в мезонет. Покривното пространство на мезонета и съседната сграда е превърнато в огромна тераса, на която има джакузи, японска градина, кътове за отдих и много зеленина. По неофициална информация кметът Ралев е негласен съдружник в дружеството "Балканика" с 50% дялове, съобщи TrafficNews. Той често бил виждан в офиса на компанията.

Фирма "Балканика" ЕООД е собственост на Минчо Бояджиев. Според търговския регистър собственикът се занимава със строителство, държи най-големия склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово". Участва редовно в търгове за закупуване на общински имоти. В публичния регистър на разпоредителните сделки в община Пловдив през последните години фирмата е закупила 5 общински имота. Най- скъпият от тях е на ул. "Средец" 68 с площ от 770 квадратни метра на цена от 1,15 милиона лева. В момента там се изгражда 9- етажна сграда, която предстои да бъде превърната в клиника. Възложител на проекта е фирма "Балканика", а строител "Софстрой".

Кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

По данни на TrafficNews предприемачът, подал сигнала срещу Ралев е собственик на малка строителна фирма с не повече от два приключени обекта. Проектът, за който той е търсел протекции и съдействие, е бил връщан неколкократно заради нарушения.

В Спецсъда днес е внесено искане за постоянна мярка за Ральо Ралев и Иван Делевски. Очаква се исканията да бъдат разгледани до няколко часа.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички