Пуснаха под домашен арест Максим Кулишев от групата за убийства

Пуснаха под домашен арест Максим Кулишев от групата за убийства | StandartNews.com

София. Специализираният апелативен съд пусна от ареста с по-лека мярка „домашен арест" Максим Кулишев - един от задържаните от групата за убийства в „Бояна", съобщи БГНЕС. Останалите четирима - Мирослав Стоянов, Михаил Георгиев, Мила Георгиева и Георги Божилов остават в ареста с най-тежката мярка за неотклонение.

На 17 януари Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста петима от 6-те членове на разбитата в столицата група за поръчкови убийства. Мярката домашен арест бе наложена само на Ангел Ангелов - брат на Мила Георгиева, поради тежко семейно положение. Съдът мотивира решението си за постоянен арест с риска обвиняемите да извършат ново престъпление.

Престъпната група се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев-Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов и редица други престъпления, по непотвърдена информация.

За лидери на престъпната група са посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. За Мила Георгиева се твърди, че е доведена дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев.

На 14 януари полицията направи зрелищен обиск в дома на Мила Георгиева в столичния кв. „Бояна". При обиска бяха открити и иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, намерени бяха и оръжия. Първоначално 8 души бяха задържани, сред тях - Ангел Ангелов, бившият мъж на Мила Георгиева - Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

Двама от престъпната група все още се издирват. Това са синът на Мила Мартин Георгиев и Пламен Цеков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай