Прокуратурата за бившия кмет на Стрелча: Има изнасилване

Прокуратурата за бившия кмет на Стрелча: Има изнасилване  | StandartNews.com

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви относно обвинението срещу бившия кмет на Стрелча в изнасилване на 16-годишно момиче, че прокуратурата твърдо вярва, че е извършено такова.

"Прокуратурата е напълно убедена, че е извършено изнасилване. Момичето категорично не е можело да контролира себе си и действията си под въздействието на изпитото огромно количество алкохол", заяви Арнаудова за Нова телевизия.

Тя говори и за случая с бившия кмет на Галиче Ценко Чоков като потвърди, че е разпоредена проверка от главния прокурор. Тя ще се извърши в седем направления.

За случая с убийството на Тодор от Враца, Арнаудова обясни, че до този момент прокуратурата не разполага със съдебно-медицинската експертиза за причината за смъртта.

Арнаудова коментира и случващото се около "Химко" Враца: "Писмото е постъпило на 20 януари по пощата и е докладвано на главния прокурор. И съдържа твърдения за корупционни действия. Сигналът е разпореден за проверка на прокурор от Върховната касационна прокуратура. Той е насочил сигнала към две прокуратури – на Окръжната прокуратура – Враца е изпратен сигналът с указания да се извърши проверка за длъжностни престъпления, както и за подкуп. А на Софийската градска прокуратура е разпоредено извършване на проверка, с оглед твърдените данни за поискан подкуп в размер на 1 млн. евро. Незабавно е започнала проверка. Тя е възложена на ДАНС." Според нея ѝ Ян Аронов ще бъде установен и като подател на писмото, и като представител на търговското дружество, от чието име се представя, както и в какви отношения е било то с "Химко" Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай