Прокуратурата иска 10 години затвор за Александър Томов

Прокуратурата иска 10 години затвор за Александър Томов | StandartNews.com

Десет години лишаване от свобода поиска прокуратурата за Александър Томов, съобщи БГНЕС. Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА и бивш председател на УС на "Кремиковци", Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат "Кремиковци".

Юни миналата година процесът тръгна за втори път на първа инстанция. През януари 2011 година СГС постанови, че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Тогава бяха оправдани Александър Гарибов и Божко Бонев.

Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Софийския градски съд срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев през октомври миналата година. И върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд. В мотивите на градските съдии се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая, посочват от обвинението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай