Неделя,

Прокуратурата реши за Борисов: Ще разследва ли бившия премиер?

От: Агенция Стандарт -
37890
Прокуратурата реши за Борисов: Ще разследва ли бившия премиер?
A
A
A

Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за всяване на паника относно ваксините срещу COVOID-19. Това става ясно от проверка на вестник „Сега“ по номера на преписката в електронното деловодство на прокуратурата.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров сезира прокуратурата в края на октомври заради публичните твърдения на Борисов, че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност. Всяването на паника е престъпление според Наказателния кодекс.

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров обяснява, че думите на Борисов са фалшиви новини и са деяние с висока обществена опасност, тъй като са направени в разгара на епидемична вълна.

Постановлението за отказ да бъде образувано дело е от 23 декември. Говорителката на СГП Десислава Петрова е отказвала да разкрие без позволение от наблюдаващия прокурор с какви мотиви е постановен отказът да бъде образувано разследване за твърденията на Борисов, пише вестникът.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com