Приключи разследването по делото за двойното убийство в Джебел

Приключи разследването по делото за двойното  убийство в Джебел   | StandartNews.com

Предстои внасянето в съда на делото за двойното убийство в Джебел. Вече е приключило разследването, готов е и обвинителния акт, който ще бъде внесен в Окръжния съд в Кърджали, съобщиха от Окръжна прокуратура Кърджали като не се ангажираха с конкретен срок. Оттам коментираха, че обвинението е за грабеж, придружен с убийство. През миналата седмица в Окръжни я съд в Кърджали е било гледано искане за изменение на мярката „задържане под стража" на Мерт Мехмед, но съдът не е уважил искането за промяна.

Стандарт Нюз припомня, че Мерт Мехмед беше задържан от полицията на 27 април 2014 г. в Джебел. При задържането той направил пълни самопризнания. Във връзка с разследването на убийството бяха назначени голям брой експертизи.

В края на февруари т. г. срокът на разследване на двойното убийство в Джебел за пореден път бе удължен с още 2 месеца, защото част от назначени по делото експертизи все още не били готови.

Младежът от Джебел бе обвинен за убийството на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря. Телата на майката и детето бяха открити в апартамента, в който са живеели в Джебел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай