Правосъдното ведомство брои 44 бона за сайт

Правосъдното ведомство брои 44 бона за сайт | StandartNews.com

Министерството на правосъдието дава 44 000 лв. за изработката на сайт за защита на човешките права. Обществената поръчка е обявена на интернет-страницата на ведомството. Сайтът, който ще е с адрес humanrights.bg, трябва да има българска и английска версия. От правосъдното министерство уточняват, че порталът е част от проект, който си поставя за цел "повишаване познаваемостта на разпоредбите на Европейската конвенция за човешките права от правоприлагащите органи и обществеността, както и на решенията на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ)".

От заданието на търга става ясно още, че интернет-страницата ще има публична секция, до която достъп ще има всеки интернет-потребител, както и модул само за оторизирани ползватели. Вътрешната система ще съдържа информация за конкретни казуси, обучителни материали, наръчници, които са свързани със защитата на човешките права.

Сайтът трябва да има и търсачка, която да позволи достъп до централната система за документи към съда в Страсбург.

От правосъдното министерство ще искат да следят и коя информация на сайта предизвиква най-голям интерес. Това изискване към кандидатите за изработка на портала е оформено като осигуряване на модул за "анализ на трафика, генериран от посещенията на публичната част, който да предоставя синтезирана информация на потребителското поведение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай