Правосъдният министър не е упражнявал адвокатска професия и ще плати глоба

Правосъдният министър не е упражнявал адвокатска професия и ще плати глоба | StandartNews.com

София. Министърът на правосъдието Христо Иванов не е упражнявал адвокатска професия през последните години. Той ще плати наложената глоба, се казва в изявление на министерството на правосъдието.

То е по повод на изнесената информация от сайта "Гласове", от която става ясно, че служебният министър на правосъдието Христо Иванов е лишен от правото да упражнява адвокатска професия, няма законово или друго отношение към заемания от него пост в служебния кабинет.

Публикуваме пълния текст на изявлението на МП:

"Във връзка с публикация в сайта Glasove.cом под заглавие „Министърът на правосъдието е с отнети адвокатски права", Пресцентърът е упълномощен да заяви следното:

Изнесената информация, че министърът на правосъдието Христо Иванов „е лишен от правото да упражнява адвокатска професия", няма законово или друго отношение към заемания от него пост в служебния кабинет.
Наложените наказания, посочени в материала са по чл. 133, ал.1 от Закана за адвокатурата и са свързани с неплащане в срок на членски внос към Софийска адвокатска колегия.

Цитираните нарушения не са свързани с уронване престижа и достойнството на професията или нарушаване на професионалната етика и морала и не нарушават адвокатска тайна.

Предвид ангажираността на Христо Иванов в неправителствения сектор, той не е упражнявал адвокатска професия в последните години.

Министърът ще плати наложената глоба, както и изискуемите членски вноски, за да бъдат възстановени адвокатските му права."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай