Пожалиха един от осъдените за убийството на Ники

Пожалиха един от осъдените за убийството на Ники | StandartNews.com

Апелативният съд в София потвърди присъдите за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца. Момчето издъхна след жесток побой, нанесен му пред заведение в града.

Магистратите оставиха в сила 18-годишните присъди на Иван Каменов и Ивайло Миланов, известни като Акулата и Цофъра. Наказанието на Калин Димитров бе намалено от 18 на 16 години затвор заради добрите характеристични данни и липсата на криминални регистрации.

Прокуратурата поиска тримата да бъдат признати за виновни в това, че са извършили убийството по особено мъчителен за момчето начин, но съдът не уважи иска.

Според заключението на вещите лица на 16-годишното момче са причинени болки и страдания, но не по-силни от обичайните.

Иван, Калин и Ивайло настояваха обвинението срещу тях да бъде преквалифицирано от убийство в причиняване на смърт по непредпазливост, но съдът не уважи исканията им.

Апелативният съдебен състав е приел, че престъплението е извършено при пряк умисъл. Тримата мъже са налагали момчето с юмруци и ритници, докато то е било повалено на земята, без да оказва съпротива. Ударите били многобройни, със значителна сила, насочени към главата на Николай. Тези обстоятелства съдът е отчел като достатъчни, за да се приеме, че в случая не може да става дума за смърт по непредпазливост, а напротив - подсъдимите са целели настъпването на смъртта на момчето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай