Пияната учителка отива на съд

Преподавателката пила до 4 часа сутринта и отишла с кола на работа

Пияната учителка отива на съд | StandartNews.com

Пловдивската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 44-годишната преподавателка от Хисаря. Учителката бе хваната да управлява автомобила си с 1,85 промила алкохол в кръвта, установено по надлежния ред с дрегер.

От Пловдивския апелативен съд посочват хронология на случая: Установено е, че вечерта на 11 февруари 2020 г., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари 2020.

Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари 2020 г., към 8,05 часа, в гр. Хисаря, обл. Пловдив, Т.Д. шофирала лек автомобил, марка "Опел Корса", като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка.

Те изпълнявали служебните си задължения във връзка с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението. Обвиняемата Т.Д. представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г.

При извършена проверка с техническо средство "Дрегер Алкотест", уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда. По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др.

Предстои Пловдивският районен съд да насрочи заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай