Патриотите показаха кандидата си за КС

Патриотите показаха кандидата си за КС | StandartNews.com

Патриотите потърсиха подкрепа от други парламентарни групи за своя кандидат за Конституционния съд Михаил Кожарев. Днес председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов го срещна с депутатите от БСП и АБВ.

"Нужно беше да представим Кожарев на по-голям кръг народни представители, за да имат лична представа както за неговата квалификация, така и за персоналните му качества. По този начин ще вземат обективно решение", коментира след разговорите Симеонов. По думите му Кожарев се е представил удовлетворително, а въпросите към него били обективни. "Остава да видим как ще се развият нещата в зала", допълни Симеонов.

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов коментира, че левицата ще вземе решение кого да подкрепи идната седмица на заседание на парламентарната група. Останал доволен обаче от последователната и аргументирана позиция на Козарев. ПФ направи своята номинация в средата на септември. Така кандидатите станаха двама заедно с издигнатия от ГЕРБ бивш шеф на ВАС и национален омбудсман (2010-2015) Константин Пенчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай