Пълен обрат с момичето, което твърди, че е бито от полицията. Истината

Шефът на СДВР с шокиращи разкрития

Пълен обрат с момичето,  което твърди, че е бито от полицията. Истината | StandartNews.com

Пълен обрат с момичето, което твърди, че е бито от полицаи по време на протеста срещу БФС.

Искам да разкажа всички факти за момичето, което се появи в няколко национални телевизии, и обяви, че е било ритано и бито от полицейски служители в корема, като те са ѝ обяснявали, че го правят, за да няма деца. Веднага, както и в другите случаи, се самосезирах и назначих проверка, заяви директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който бе изслушан в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

“Иззел съм цялата документация по случая, защото момичето е било задържано първо районно. Запознах се с материалите. Веднага след постъпването ѝ в първо районно същата е транспортирана до лечебно заведение, където са ѝ направени пълни и обстойни прегледи за абсолютно всичко, включително и за кръв.

Абсолютно всички органи на момичето са били прегледани и медиците не са констатирали дори и одраскване по нея. В протокола ѝ за личен обиск колегите са записали, че в нея са е намерена маска за прикриване на лицето” добави той.

Стотици полицаи излязоха вчера на протест пред Народното събрание. Те настояват действията на полицията да не бъдат политизирани. Те изразиха подкрепата си към министъра и към пострадалите им колеги по време на сблъсъците с футболните фенове.

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви многократно, че не толерира и не приема никакви форми на насилие. Както върху мирни граждани, така и върху полицаи.

Всеки, който е допуснал проява на насилие във вечерта на протестите, ще бъде разследван и ще понесе отговорност, посочи министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Габи
преди 5 месеца

Медиите трябва да покажат поне малко профисионализъм и да спрат да манипулират зрителите с измислени и неверни драми. Много ниско пада поръчителя и организатор на вандалщините с употребата на улични хулигани и момиче без никакви човешки достойнства.

Откажи