Отложиха делото на Евстатиев, искат още експертизи

Отложиха делото на Евстатиев, искат още експертизи | StandartNews.com

Гледането на мярката на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев бе отложена за 12 февруари, тъй като районната прокуратура на Пазарджик поиска да се направят две нови експертизи плюс тройната.

Евстатиев е обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка.

Заместник-директорът на болницата в Пазарджик Дора Шопова съобщи, че здравословното състояние на Евстатиев се подобрява и снощи той се е хранил, но лечението му трябва да продължи, съобщи Нова ТВ.

Преди близо 10 дни бившият кмет прекара инсулт. Той страда от бъбречна недостатъчност, сърдечни проблеми и психическо разстройство.

Неговата адвокатка заяви, че здравословното състояние на клиента й е много зле и той трябва да излезе от ареста. Тя бе освиркана от над 100 жители на Стрелча, които се събраха пред неврологичното отделение в Пазарджик, за да чуят решението на съда. Те поискаха Евстатиев да остане в ареста до края на процеса. Стрелчани смятат, че заключенията в експертизата са лъжа и че Иван Евстатиев никога не е имал психически отклонения или други здравословни проблеми.

Евстатиев е настанен в самостоятелна стая с двама души съдебна охрана. Той отказва да говори както с близките си, така и с медицинския персонал.

Тази вечер в 17:30 часа в Стрелча ще се проведе протест.

Мярката ще бъде гледана в съда в Панагюрище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай