Обвиниха кмет за купуване на гласове

Мариан Цонев е привлечен като обвиняем

Обвиниха кмет за купуване на гласове | StandartNews.com

Кметът на Старозагорската община Гурково Мариан Цонев е привлечен като обвиняем за купуване на гласове, съобщават от прокуратурата.

След вчерашната акция под ръководството на Софийска градска прокуратура са иззети парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена, а над 20 лица са признали, че кметът им е предлагал по 50 лв., за да гласуват за конкретна партия.

Над 10 лица са разпитани при съвместната акция на прокуратурата и ДАНС в община Гурково.

По време на разпитите свидетелите разказали за начина, по който били събирани от обвиняемия в ромската махала на населеното място, като кметът М.Ц. им предлагал и давал суми в размер на по 50 лева за всеки, за да гласуват за конкретна политическа партия и кандидат.

Над 20 лица са потвърдили, че са получили сумата от 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на имоти и изграждане на водопроводна мрежа. Отправяни били и заплахи към тях, посочва прокуратурата.

Кметът Мариан Цонев заяви, че това е акция, която цели да го оклевети.

„Явно, че някои хора искат да се случи това нещо. Не знам откъде тия мераци. Не съм имал някакви отношения с правораздаващите органи. Готов съм да съдействам. Нито съм купувал (гласове – б.р.), нито съм имал намерение да правя такова нещо. Шест проверки от КПКОНПИ са ми правени – за всичко, от специализирана прокуратура и т.н.“

В отговор на въпрос дали досега има образувани дела кметът каза:

„Не, не. Това е от няколко човека, които явно, че си постигнаха целта. Нормално е като си набеден, да си търсите правата“.

Мариан Цонев каза, че е получил призовка днес да бъде разпитан в следствието в Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай