Вторник,

Обвиниха Бенчо Бенчев, че укривал Митьо Очите

От: Администратор -
A
A
A

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев за това, че е укрил в Турция и Гърция Димитър Желязков-Митьо Очите. Обвинен е и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Наложена му е парична гаранция от 50 000 лв., както и забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

Като нелепа случайност бургаският бизнесмен определи съвпадението, че по времето на ареста на Димитър Желязков е бил в същия хотел в Истанбул преди повече от седмица. Бенчев се яви с двама адвокати в следствения арест в Бургас.

"Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна", каза заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба".

"Искаме истината да излезе наяве", подчерта по-рано адвокатът. Според Найденов повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите "не означава, че той е престъпник".

При зрелищна акция на МВР на 2 август беше разбита група за рекет, палежи и побоища, която според прокуратурата се оглавява от Желязков. Той не беше арестуван, но три дни след акцията го откри и задържа полицията в Истанбул. Желязков чака екстрадиция.

Очаква се малко по-късно от Окръжната прокуратура в Бургас също да направят изявление.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички