Обвинените в радикален ислям остават в ареста

Обвинените в радикален ислям остават в ареста | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивският апелативен съд не промени мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвинените в радикален ислям, съобщи БГНЕС.

Искането за промяна на мярката на Ахмед Муса Ахмед, Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ерджан Смаил и Стефан Димитров е второ по делото. Обвинението промени само мярката на Александрина Ангелова- от задържане под стража в парична гаранция от 5 000 лв.

Адвокатката на Ахмед Муса Елвира Пенкова съобщи, че ще предяви искане за очна ставка с главния мюфтия и уточни, че разполага с документ, издаден от Главно мюфтийство на подзащитния си, даващ му правото да проповядва. От Главно мюфтийство птк отрекоха Ахмед Муса да е оторизиран да упражнява религиозна дейност.

Задържаните не се явиха в залата днес. Те са подписали декларация за отказ, която съдията прие.

Адвокатите на подсъдимите имат срок от два месеца, в който да нямат право да внасят ново искане за промяна на мярката за неотклонение.

В началото на февруари стана ясно, че Ахмед Мусад Муса е помогнал за преминаването на джихадисти от Западна Европа през България за терористичната групировка "Ислямска държава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай