Събота,

Нови разкрития срещу Узунов и Бобоков

От: СТАНДАРТ -
361
Нови разкрития срещу Узунов и Бобоков
A
A
A

Нова кореспонденция между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков публикува Специализираната прокуратура. От новите чатове става ясно, че двамата са водили активна комуникация  по хода на административно дело, която е започнала непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд.  Узунов и Бобоков са обсъждали предмета на делото в продължение на половин година.

Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” пише до П.Б.: „Чакам номерчето.“ Отговорът на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното адм. дело е насрочено за 27.11.2018 г.

От разпространената от Спецпрокуратура в края на миналата седмица информация, на 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б. за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г.

„Експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях”, сочат от Прокуратурата. По повод твърденията на Узунов, че с Бобоков отношенията му са имали само делови характер, от държавното обвинение обявиха, че комуникацията между тях сочи за много лични срещи.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com