Нов опит за старт на делото срещу близнаците от Цалапица

Преди почти два месеца Районният съд в Пловдив отложи процеса срещу тях

Нов опит за старт на делото срещу близнаците от Цалапица | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Днес правят пореден опит за стартиране на делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Преди почти два месеца Районният съд в Пловдив отложи процеса срещу тях, с мотива - да се изчака екстрадицията на основния обвиняем за убийството Рангел Бизюрев.

По искане на прокурора - задържаният в Дания с европейска заповед за арест Бизюрев трябва да бъде разпитан като свидетел в процеса срещу братята близнаци. И до днес обаче няма ясна информация кога точно Рангел Бизюрев ще бъде доведен в България.

Близки на убития младеж се събраха пред Съдебната палата в Пловдив в 9:30 часа с настояване - близнаците да бъдат съдени като съучастници в убийството, а не просто като укриватели.

"Това е държавният обвинителен акт на двамата близнаци, в който те се водят укриватели. Ние не сме съгласни те да се водят укриватели. Те са съучастници в убийството на Димитър. Искаме това дело да бъде прекратено в Районната прокуратура и двамата да бъдат прехвърлени в Окръжна прокуратура като съучастници на това убийство", каза Атанаска Бакалова - майка на Димитър Малинов.

Близките на Митко продължават да искат и нов следствен експеримент, но това зависи от показанията на обвинения за убийството Бизюрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай