Нинова заплашена от тлъста глоба, прокурори точат зъби

Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на решение на Върховния касационен съд

Нинова заплашена от тлъста глоба, прокурори точат зъби | StandartNews.com

Председателката на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба от съпартиеца им Кирил Добрев. Нинова пък обвини прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен преврат.

„Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не участва във вътрешнопартийни дела. Това не е прецедент. Така се действа по сигнали“, съобщи пред бТВ Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура.

„Прокуратурата спазва законите. Нека видим дали политиците ще ги спазват. Нека изчакаме призовките, нека видим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са задължителни и ако не са изпълнени, глобата е до 2000 лева“, добави той.

„Жалбата на Добрев съдържа само неговите твърдения, като към нея е приложено решението на ВКС. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Призовката е за 12 октомври“, уточни наблюдаващият прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай